Newsfeed

Musikalsk Mekka!

Melbourne er et mekka for de fleste band i Australia innen rytmisk musikk, og et hjemavlet band er Acolyte som nå vekker oppsikt. Årsaken er et lydbilde som er til dels unik og definitivt kraftfullt, samt en sceneopptreden av format. Bandet går på scenen hver gang med den fandenivoldske innstillingen, «Det er alt eller ingenting»! Slikt blir det et godt progrock teater av! Vokalisten Morgan-Leigh Brown har da også teater bakgrunn og er klassisk skolert, og han kommer opp med en særegen og svevende vokal som muliggjør at bandet blir såpass spennende. Brown sier at, «Vi har alltid vært tro mot våre individuelle påvirkninger, som så absolutt hjelper oss med å lage vårt egent sound og stil. Vi har aldri vært interessert i å være i samsvar med trender for å få flere fans eller for å bli spilt på radio osv». Den nåværende besetning trekker veksler på et bredt spekter av påvirkninger, og nå er australierne aktuelle med sin debutskive «Shades Of Black».

 Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*