Newsfeed

Permafrost.today dekker Oslo Jazzfestival

I dag åpner Oslo Jazzfestival dørene til en ukes feiring av sitt tredevte år som norsk musikkformidler, med stort fokus på og innblikk i den norske jazzscenen. Denne uken vil både nye talenter og gamle travere stå på Oslo mange konsertscener, med en utendørsscene på Spikersuppa.

Åpningskonserten på Operaen står Jan Garbarek for, akkompagnert av den indiske perkusjonisten Trilok Gurtu, som var gjestemusiker på «Visible World» fra 1995. Av prog relaterte band, skal jeg prøve å få med meg jazzrockbandet Ìsa, som spiller på Buzz scenen mandag og onsdag, og KIAP, som spiller avantgardisk fusjon i brytningen metal/rock og samtidsmusikk.

Av norske toppmusikere står konsertene i kø, med Jaga Jazzist på Sentralen på tirsdag, Jon Balke, samme sted, annen scene, på onsdag. Torsdagen har Per Husby, en gammel favoritt, som bandleder for Dedication Orchestra med Karin Krog på vokal, på Victoria. Pianist Tord Gustavsen, som jeg dekket i 2014, sammen med saksofonisten Tore Brunborg, nok en gammel favoritt, i Oslo domkirke samme dag. Fredagen og lørdagen avsluttes på Victoria med Susanna, og Trygve Seims Rumi Songs.

Lenker:
Oslo Jazzfestival

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*