Newsfeed

Speed: Obskur NWOBHM med Bruce Dickinson

Før han var vokalist i Iron Maiden, og til og med før han var vokalist i Samson, så var Bruce Dickinson vokalist for et ukjent NWOBHM band som het Speed. Først som gitarist og vokalist fra 1977 til 1978, så bare vokalist inn og ut av bandet så sent som 1981. Svært lite kom ut av dette bandet unntatt denne singelen fra 1980 med to låter.

Det er veldig enkel rock ‘n’ roll dreven NWOBHM og det skjer lite teknisk sett i låtene, men det fungerer veldig bra til tross av det. Det er keyboards, men man legger ikke merke til dem før soloen i første låta. Først da oppdager man at de er en del av lydbildet. Vokalen til Bruce Dickinson er ikke så dramatisk og velutviklet som den er på Iron Maiden albumene som skulle komme senere i karrieren hans, men man kjenner igjen stemmen hans. Han er mer en rock ‘n’ roll sanger her enn en heavy metalvokalist, men det fungerer perfekt sammen musikken.

Det er bare 7 minutter ned musikk og den er veldig enkel, men det er veldig sjarmerende og energisk, så det er absolutt verdt å høre på. Ta deg 7 minutter til høre på denne bortglemte singelen gjennom disse to Youtube videoene eller på Classic Metal Samples. Det er garantert til å gjøre dagen litt bedre.

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*