Newsfeed

Koldbrann: Rått, iskaldt, stygt og veldig norskt

Koldbrann - Nekrotisk Inkvisition

Det er sikkert nok en del som er møkk lei rettfrem og typisk norsk black metal, men jeg får aldri nok. Norsk black metals gullalder var første halvdel av 90-tallet, og etter det var det utenlandske band som fikk mye av oppmerksomheten.

For meg var bare 90-tallet starten på norsk black metal. Et band som holder stilen i livet på 2000-tallet er Koldbrann fra Drammen. «Nekrotisk Inkvisition» har virkelig denne råe norske lydbildet som utvilsomt drar in en del inspirasjoner fra blant annet gammel Darkthrone og Satyricon. Gitarene er råe, iskalde, stygge og veldig norske. Det er lyden av ondskap som ønsker å trekke oss tilbake til den mørke middelalderen uten nåde.

Det som står fremme i lydbildet er trommene. De er skarpe og veldig varierte sammenlignet med mye black metal der ute, noe som er med på å gi musikken sitt eget særpreg. De har mer lyden av maskingevær til tider enn den stereotypiske blast beat sounden. All lyrikken er på norsk og spyr ut død og hat rettet imot kristendom og menneskehet. Dette føles og høres akkurat ut som god gammeldags black metal.

Er du typen som er mer opptatt av eksperimentell post-whatever black metal og synes rettfrem black metal er kjedelig, så er det en selvfølge at dette albumet ikke er for deg. Men verdsetter du godt gjennomført klassisk norsk black metal, så står dette albumet og resten av Koldbranns diskografi som perfekte eksempler på at den norske sounden overlevde fint på 2000-tallet. «Nekrotisk Inkvisition» er kanskje ikke en viktig klassiker på lik linje med de albumene som kom ut på 90-tallet, men det er et like godt eksempel på den typiske norske sounden som de albumene. Dette er et album som fortjener oppmerksomhet av fans av skikkelig norsk black metal.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*