Newsfeed

Kopecky tilbake på radaren!

Det er rimelig mange musikere i verden jeg setter høyt, og det er selvsagt komplett umulig å holde rede på hva alle gjør til enhver tid.. Sånn sett forsvant Joe Kopecky bort fra radaren etter sin tid i det instrumentale progbandet Kopecky som varte fra 1997 til 2009. Når jeg så får en venneforespørsel fra Joe Kopecky på Facebook, så synes jeg selvsagt det er stas, men jeg blir også nysgjerrig på hva han har holdt på med i de siste årene. Det viser seg at den svært dyktige gitaristen og låtskriveren var med i progbandet Secret Society Of Starfish fra 2009 til 2011. Deretter meldte Kopecky overgang til Wisconsinbandet Imperial Fall som spiller en musikk i randsonen mellom hardrock og en alternativ metall. Den godeste Kopecky er en svært erfaren musiker og ettertraktet musiker og har også spilt sammen med artister som Powerman 5000, Devin Townsend, King’s X, Ace Frehley, Yes, Planet X, Porcupine Tree, Spock’s Beard og Uriah Heep.

Med seg i Imperiall Fall har Kopecky Eric Scott som er en svært aggressiv vokalist som også er melodisk og som er kjent for å være energisk og svært engasjert på scenen. Scott har vært med i band som det alternative metallbandet 2West og hardrockbandet SpiderX. Fra omtalte 2West kommer også Imperial Fall sin trommeslager Scott Nelson, som også har en fortid i SpiderX. Nelson er en hardtslående og talentfull trommeslager som det går gjetord om. Det siste medlemmet i kvartetten Imeriall Fall er bassisten Kyle Damrow som «that incorporates slap-style funk metal with thick tones and groove»! Han har en fortid i band som Dead Fly Boy, Sector 2 Records, Level og Will Of Tomorrow. Tilsammen kommer disse fire musikerne opp med et kraftfullt sound som goover, som har skarpe riff, sterk vokal og mørk lyrikk.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*