Newsfeed

Queensrÿche: Kraftfull begynnelse

Queensrÿche - Queensrÿche

I 1983 gav Queensrÿche ut sin selvtitulerte EP, og det er en av viktigste EP-ene som kom ut på 80-tallet. Låtene på Queensrÿche var skrevet da de gikk under navnet The Mob mellom 1981 til navneskiftet i 1982, og er fremdeles noen av deres beste.

Rettfrem ekte heavy metal, men har akkurat den rette dosen av prog til å dytte dem opp til det neste nivået, og akkurat nok trykk i musikken til at de faller under tidlig power metal. Progressiv metal og power metal hadde ikke vært det samme uten denne EP-en. En ting som gjør dette til en fantastisk utgivelse er stemmen til Geoff Tate. Dette var den tiden han var i toppform og kunne treffe de høye notene med kraft. Utrolig hvordan han gikk fra en av sjangerens beste vokalister til en av sjangerens verste gjennom årene.

Men det er mer enn bare vokalen som gjør denne EP-en til en klassiker. Som med alle gode metalutgivelser, så handler det om riff, riff og mer riff. Jeg har allerede nevnt ekte heavy metal, tidlig progressiv og power metal, så jeg antar de fleste har viss idé hva de kan forvente fra Queensrÿche. Forestill deg sikkelig tøff teknisk og melodiøs heavy metal eller tidlig power metal fra 80-tallet. Hva enn du tenkte på, så er denne EP-en bedre enn det du klarte å forestille deg.

I senere tid har Queensrÿche blitt utgitt med en masse live bonusspor slik at det ikke bare er de fire originale låtene du betaler for, men en kvalitets EP som dette er verdt prisen til et fullt album. Dette er solid klassiker og uten tvil en viktig utgivelse.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*