Newsfeed

DGM: Tålmodig kraftsalve

DGM – The Passage

Italienske DGM er tilbake med sin tiende utgivelse, og fra jeg begynte å høre på dem, med deres antatt beste skive i diskografien, «Different Shapes» tilbake i 2007, er det alltid de catcy melodiene, gitaren og Mark Basiles kraftfulle vokal som tiltrekker meg.

Jeg var litt skuffet i starten, siden jeg syntes det hørtes ut som akkurat det samme som de hadde gitt ut før, men etter å ha kommet godt inn i det nye materialet, syns jeg de både bygger på styrkene sine, og tar inn mer av europeisk prog power, over den tydelige Symphony X influensen, et band de sto som forband for i forbindelse med europaturneen med Pagan’s Mind for noen år siden.

Èn ting jeg kan konstatere er at du finner ingen dårlige sanger her. Det er et velprodusert album, hvor hver knirk og krok i alle sangene er finslipt. Det eneste jeg kan sette fingeren min på, som jeg for så vidt gjelder alle album, er den femten minutters åpningssangen, som de har bryti opp i to deler. Så det er mye å ta inn over seg allerede fra begynnelsen. Men etter disse kommer de kompakte låtene i kø.

Fjerdesangen, powerballaden Ghost of Insanity, ligner ikke overraskende på Evergrey, som for så vidt også er albumferske, siden vokalist Tom S. Englund har en gjesterolle på denne. DGM har alltid vært gode på introer, og deler flere av disse kvaliteten med et annet svensk progpower band, Cloudscape. Selv om det er en del ballader her, er dette et veldig frampå album, hvor trommis Fabio Constantino presser musikken framover. Mark Basiles skinner kanskje klarest på utførelsen av melodiske delene av albumet, selv om både gitar og keyboard er et halvt hestehode bak ham.

«The Passage» viser et modent band, hvor tjue år i gamet har resultert i stadige kvalitetsutgivelser fra italienerne de senere årene. Tross i at det er mange kjappe låter her, viser bandet fortsatt tålmodighet i låtskriviningen, og har etter min mening gitt ut et av de beste prog power albumene så langt i år.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (521 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*