Newsfeed

Sea & Weedwolf: Ujevn opplevelse

Foto: Daniel Låstad

På Blitz i dag stiller de to relativt nye bandene amerikanske Sea, og tyske Weedwolf. De har fått med seg et par norske band i tillegg, Blodspor og Hugsott, som jeg dessverre ikke får med meg, så dette blir kun en anmeldelse av de to hovedbandene.

Leipzigbaserte Weedwolf består av to herrer på trommer og gitar, som spiller, ifølge arrangør, sludgepunk. Jeg hører lite punk der, og de har langt ifra samme attituden du finner hos punkband generelt. Jeg opplever mer konserten som en bandøving, der gitarist står i retning trommesett under store deler av settet. Musikken kretser snarere rundt sludgen, hvor de har en del sekstitallsrock i basisen, mens det fylles på med noen heavy psych og funeral doom.

Mens vokalen høres grei ut i begynnelsen, drukner den i lyden fra instrumentene utover. Men vokalen virker ikke som den viktigste delen av musikken, som stort sett er instrumental. Er det noe jeg savner her, er det bass, som kunne løftet lydbildet deres opp fra den spinkeltheten de har, som ofte spilles gjennom en-tones slag på gitaren, og gjør at jeg føler at mye av konsertopplevelsen ikke holder mål.

Bostonbaserte Sea, som har gitt ut en ep og en split, utgitt i begynnelsen av august med Weedwolf, er det mer trøkk i. De spiller atmosfærisk doom metal/rock, med mye mer melodiøsitet enn det som var tilfellet med Weedwolf. De har derimot samme problemer med vokalen sin, der den forsvinner inn i støyen til resten av instrumentene. Melodiene i låtene blir gjerne løftet opp av enkelttoniske soloer fra gitaristen, mens man finner en del bakgrunnsstøy og noe atmosfære i de rolige partiene. Jeg syns bandet gjør en helt grei konsert, men ingen av bandene spiller interessant nok musikk til at jeg kommer til å utforske de videre.

Lenker:
Sea
Weedwolf
Blodspor
Hugsott

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*