Newsfeed

Textures: Endelig tilbake

Foto: Willy Larsen

Det har gått nesten åtte år siden nederlandske Textures gjestet Oslo sist, etter utgivelsen av «Silhouettes» albumet i 2008. I dag stiller de som forband for det amerikanske groovemetal bandet Fear Factory.

På grunn av andre avtaler, får jeg ikke dekket hovedband, og dette blir kun en anmeldelse av Textures sin konsert.

Plateanmeldelse Phenotype

Textures begynner settet sitt melodiløst og hardt, og jeg får egentlig det samme inntrykket jeg fikk på skiva «Phenotype», som de ga ut tidligere i år. Det er melodiene og rytmene som får Textures til å stå utifra andre band, mens de harde delene kan du putte tusen band av i dusinet, og disse melodiske delene dukker heldigvis fram dukker fram utover i første låta. Bandet er rytmesterke, og de kunne fort fått til en moshpit, hadde det bare vært flere folk tilstede, men den gjengen som står foran scenen gjør nok ut av seg til å gjøre bandet fornøyd.

Jeg syns vokalist Daniël de Jongh gjør en god jobb med å tilføre energien sin ut til publikum, og det er lite å si på vokalprestasjonene hans, der han treffer de fleste toner, selv om det er en del smårusk her og der. Bandet spiller flest låter fra de siste albumene, «Phenotype» og «Dualism», men de har klart å kaste noen eldre låter inn i settet sitt. Tross i åtte års ventetid fra forrige konsert jeg var med dem på, da i nedlagte Garage sine lokaler, syns jeg de gjør en god konsert, og forhåpentligvis får de seg noen nye fans blant groove metal publikumet i dag.

Lenker:
Textures
Fear Factory

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*