Newsfeed

Ekstremt følelsesladet!

Å kalle seg The Tragically Hips er utvilsomt et morsomt, rimelig kreativt og ok navn. Når så det tragiske slår til innen denne canadiske kvintetten blir det både tragisk, spekket med følelser og tårevått. Det viser seg at frontmann og vokalist Gordon Downie har fått uhelbredelig kreft i hjernen, og det er en nyhet som både bandkolleger og fans mottok med stor sorg. Som en siste gest har canadierne i løpet av årets sommer holdt sine 15 siste konserter. Nylig ble den aller siste konserten holdt, og den ble passende nok avholdt i bandet sin hjemby, Kingston. Blant tusenvis av fans til stede, var også Canadas statsminister Justin Trudeau på plass og han ga Downie en ektefølt klem.

Det var imidlertid ikke bare publikum i selve konsertarenaen som fikk oppleve Downies siste timer på en scene, da det var satt opp storskjermer med live-streaming av showet flere steder i landet. Konserten ble også sendt på TV. Det ble selvsagt en følelsesladet kveld hvor bandmedlemmene samlet seg på scenen og ga hverandre både klemmer og kyss, idet de tok farvel for siste gang etter å ha spilt sammen i over 30 år. Blant annet skapte Gordon Downie massiv applaus, da han valgte å takke alle kvinner i konsertlokalet. Videre takket han samtlige for at de hjelper ham «å se fremover». Bandet tok utgangspunkt i en variert spilleliste fra deres diskografi, og spilte i nærmere tre timer til ende. Ifølge mange var det en tydelig preget og rørt vokalist som avsluttet showet med disse ordene, «Tusen takk for alt dette!»

The Tragically Hip blir ofte referert til som bare «The Hip», og har holdt på siden 1983. De har så til de grader opparbeidet seg skyhøy status i Canada, og i den forstand det tilsier kvalitet så har ni av de fjorten albumene til kvintetten vært nummer 1 på Canada sin albumliste. Bandet har også mottatt utallige utmerkelser fra dette geografisk sett gigantiske landet. At The Tragically Hips har vært et Canadisk fenomen er nok tilfelle da de knapt er så veldig kjent i utlandet. Sammen har bandet delt flere hundre turneer og tusenvis av konserter. Da den omtalte og tragiske nyheten ble kjent offentliggjorde bandet samtidig at de ønsket å legge ut på en siste turné, som en hyllest til sin kreftsyke kollega og venn.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside
Twitter

Om Ulf Backstrøm (4232 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*