Newsfeed

Mer med Giant!

Innen musikken finnes det et og annet bandnavn som innbefatter ordet Giant! Mest kjent er vel kanskje Gentle Giant, og så kan jeg jo nevne They Might Be Giants, Giants osv. Nyeste bekjentskap innen bruk av Giant i bandnavn er Rogue Giant fra Portland i Oregon. Det er en kvartett som har blant annet trekkbasun tilhørende den soniske paletten. Bandet slapp sin debut «Cosmos Caravan» i mars i år, og dette slippet ga nok mersmak? Allerede i skrivende stund slipper de skive to som er selvtitulert. Her fråtser amerikanerne i gitardrevet rock med følere til 60 og 70 tallet, og så krydres det hele med en moderne tapning av den forunderlige verden hvor psykedelisk musikk holder til. Resultatet er en vegg av lyd hvor det i teksturen forefinnes snerte vokalharmonier, stilige melodier, spretne gitarriff, groovy beats, psykedeliske snacks og dynamiske arrangementer osv.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*