Newsfeed

Ekte uteliggere?!

Den australske kvintetten Twelve Foot Ninja leverer en alternativt metall eller fusion metall om det høres mer korrekt ut? Melbournemusikerne er akkurat nå aktuell med sin siste skive som de enkelt nok han navnsatt til «Outlier». Det er et navn som egentlig passer bra på Twelve Foot Ninja da bandet nok skiller seg ut i metallverdenen i likhet med hva en uteligger gjør fra folk flest i «menneskeverdenen»! Australierne sitt metallbrygg inneholder djent, funk, latin, bossa nova, reggae, prog, salsa, akustisk, alternativ rock osv. Når så mye som blandes sammen så skal det også høres bra ut og gjerne være minst litt elegant og spennende, og ikke bare et kaos av stilarter som ikke funker sammen. Hør og bedøm selv om du synes dette funker! Den nye skiva slippes via labelen Vulkanic Musicog er en oppfølger til debuten «Silent Machine» fra 2012. Bandet vant Best New Talent i 2014 ved Revolver Golden Gods Awards, som er den eneste hardrock avstemningen i USA. Ved SiriusXM’s Liquid Metal ble de samme år stemt frem av leserne som beste band.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*