Newsfeed

Besk og selvgranskende musikk!

Northern Crown fra Fort Lauerdale stiller i klassen for episk doom metal, og de platedebuterer nå med skiva «The Others». Musikken er besk og selvgranskende men tidvis også rocka, og bandet forsøker å skape sin egen vri på doom og følgelig søke å gå sine egne veier. Vokalisten Frank Serafine er påvirket av vokalfenomener som Ronnie James Dio, Rob Halford, Roy Khan og Jørn Lande. Den lange tittellåten snurrer ut et sitat av filosofen Jean-Paul Satre og er smått hypnotiserende, og kan sikkert lett bli en favoritt for enkelte musikkelskere? Gitarist og låtskriver i bandet Zachary Randall sier at skiva er, «det mest personlig jeg har kreert både lyrisk og musikalsk»! Gjesteartister er gitaristen Even Hensley kjent fra Nightfall og Dark Hound, og ikke minst Vincent Perez som med sine orgel beriker lydbildet og tilfører masse tekstur og atmosfære til låtene.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside
Twitter

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*