Newsfeed

Def Leppard: Genial 80-tallspop

Def Leppard - Pyromania

Etter to suksessfulle album, så gikk Def Leppard i en enda mer kommersiell retning med «Pyromania». Nesten alle hint av heavy metal ble strippet bort for en mer rettfrem rock sound, og det fungerte siden skiva endte opp med å selge 10 millioner kopier i USA alene.

Albumet åpner med den catchy AC/DC inspirerte Rock Rock (Till You Drop), som er tøff og har et catchy refreng, men selvsagt ikke for tøff slik at den kan spilles på kommersiell radio. Neste spor er den mer rolige og midttempo Photograph med det ekstremt catchy og sukkersøte vokalrefrenget som sitter som støpt i bevisstheten etter bare en gjennomlytting. Og med de to låtene alene, så har vi hele formelen til hvorfor dette albumet fungerer. Catchy party rock hele veien med solide riff og store refrenger. Alle låtene er laget for å synge med til og den har den magiske 80-tallstemingen der man kan se for seg musikken bli spilt i store arenaer.

«Pyromania» er kanskje en elendig unnskyldning for et heavy metalalbum, men fy faen hvor bra det er som et popalbum. Dette er standarden alle puddelrockbandene strevde med å nå, men få klarte å nå det samme perfeksjonen som Def Leppard hadde på dette albumet.

Dette albumet er selveste definisjonen på 80-tallet. Fra den syntetiske trommesounden til bruken av en masse synth sammen med gitarene, så er alt så 80-talls som man kan få det. Dette er også albumet gitarist Pete Willis fikk sparken for overdreven alkoholmisbruk og ble erstattet med Phil Collen, som har vært fast rytmegitarist for bandet siden dette albumet. Jeg tror det kommer som en selvfølge at dette er et obligatorisk album for en hver fan av 80-tallshard rock.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*