Newsfeed

Helmet: Tidlig groove metal

Helmet - Strap It On

Helmet er et av de bandene som er ansvarlig for groove metalsjangeren. De er ikke like kjente i dag som Pantera og Machine Head, men de fikk nok av oppmerksomhet da de kom ut med dette albumet. Kort hår, vanlige klær, nesten ingen gitarsoloer og midttempo groovy riff. De var noe helt nytt i metal. Noe som minnet mer om hard alternativ rock enn metal, men fortsatt metal.

Dette var bandet, som sammen med Pantera og White Zombie skulle forme 90-tallets hard rock og heavy metal. Riffene er ikke skarpe og raske, men avstumpet og enkle start/stopp riff. Musikken føles veldig urban og ekstremt 90-talls. En klar forløper til hele nu-metalfenomenet som skulle forpeste andre halvdel av 90-tallet og første halvdel av 2000-tallet, bare at Helmet spilte faktisk god musikk. I motsetning til bandene de skulle inspirere, så er ikke bare «Strap It On» et ekstremt bra album, men det er faktisk metal.

Det er veldig annerledes fra klassisk metal, men fortsatt metal nok. Hater man de elendige trendene som dukket opp på 90-tallet eller er veldig opptatt av at metal skal være fylt med skarpe riff, så er det lett å få avsmak av dette og andre album av Helmet. Men verdsetter du minimalisme og originalitet i metal, så er dette et album som er absolutt verdt å sjekke ut. Dette albumet er en av de få skattene fra kommersiell tung 90-tallsmusikk.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*