Newsfeed

Tömmermenn: Tolv tonn

Tömmermenn - Tolv tonn

Tömmermenn er et metalband fra Drammen som ligger et sted mellom moderne heavy metal og groove metal. De er ikke så lett å kategorisere utover det, men det er ingen tvil om at de er blytunge.

Låtene er aldri spesielt raske og holder seg til et midttempo der riffene kan få bygge opp atmosfæren og det harde lydlandskapet. Jeg husker da dette albumet var helt nytt i 2004 og fikk toppscore i Scream Magazine (eller i det minste en veldig positive anmeldelse) og de ble intervjuet, der de sa at albumtittelen refererte til at det var 12 tunge låter på albumet, hver av dem et tonn tungt. Alle låttitler og lyrikk er på norsk, og det er mye følelse i lyrikken og vokalen.

Geir Berntsen har en ganske testosteronfylt stemme som får frem de dype følelsene bak musikken. Hele albumet føles urbant og moderne. Man kan føle mye av angsten og rastløsheten vi går gjennom i livene våre. Det er mye av følelsene av det håpløse i dagliglivet, men «Tolv Tonn» føles aldri fryktelig sint eller sutrende ut. I stedet føles alt bare riktig ut. Det er et veldig modent album med mye mer dybde i både musikk og lyrikk enn å bare aggresjon og angst.

Jeg antar 2004 ikke lenger telles som moderne, men Tömmermenn har tatt det som var moderne i tung rock og metal fra slutten 90-tallet og på tidlig 2000-tallet, og gjort det til noe eget, unikt og noe som står som noe tidløst. Dette er på mange måter et perfekt album og en perfekt sountrack til det gråe samfunnet Norge ofte er.

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*