Newsfeed

Vind i seilene?

Genova i Italia er kanskje mest kjent i dag som hovedstaden i Liguria som er en provins i Italia, men i middelalderen var derimot Genova en meget mektig og uavhengig republikk. Enn så lenge er Naat som er et band fra Genova ikke så mektig og berømte, men de håper at deres selvtitulerte debutskive som skal slippes 3 oktober skal forandre på det! Musikken på skiva byr på et amalgam av instrumentalt postmetall, sludge og doom. De som bekjenner seg til band som Cult Of Luna, Rosetta og Lento skal ha en rimelig god sjanse til å like Naat sin musikk. En musikk som kun har eksistert i to år fordi det var da medlemmene i band som Antea, Lilium og Stone Smokers forente krefter og slo seg sammen til bandet Naat. Debutskiva er innspilt, mikset og mastret av fenomenet Mattia Cominotto kjent fra sitt arbeid med band som Saak og Infection Code. Så får vi krysse fingre for at dette Genoabandet får heftig vind i seilene fordi det passer bra metaforisk fordi en genoa er et forseil på en seilbåt, og brukes bl.a. på bermudariggede seilbåter!

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*