Newsfeed

Ikke akkurat pr. kåte eller linselus!

Det nærmer seg 30 års levetid for det tyske bandet Solar Project, og årets skive «Paranoia» er nummer ti i kronologien. Skiva slippes via labelen New Music – Green Tee . Tyskerne stiller mannsterke i det de er noe så sjeldent som en oktett og bandet har en meget trofast og dedikert tilhengerskare selv om de ikke er å betrakte som et band som er pr kåte! Den nye skive er ikke fulgt opp av noen Youtube video, så vi må nøye oss med en låt fra forrige skive «Here I Am». Sosiale medier er tilsynelatende heller ikke noe bandet ser så nøye på da de ikke er å finne på verken Facebook eller Twitter. Gode på kontinuitet er så absolutt oktetten da hele tre av musikerne har vært med siden starten i 1988, Robert Valet, Volker Janacek og Peter Terhoeven. Den gang syslet bandet med er neoprog som var mikset med elementer fra symfonisk prog og melodisk prog. Nå er det mer snakk om psykedelisk/space rock/artrock. Forløperen til Solar Project het Solar System og det bandet eksisterte fra 1981 til 1987, og det var en trio bestående av herrene Valet, Janacek og Terhoeven. Tyskerne er så definitivt ikke noen linselus, og det beste bilde av bandet jeg kunne finne er fra 17 mai 1992!

Lenke:
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*