Newsfeed

Soundtrack til en bok!

For vel en måned siden slapp Midnight Society sin førstefødte, «Abolition Of Light». Det var ei skive med 11 spor som opererer i gråsonen mellom postrock, postmetall og ambient. Tunge gitarer kombineres med ambient dissonans og krydres med intrikat melodisk teft! Bandet er for øvrig en duo fra Seattle og består av Mike Bailey på gitarer, trommer og lydeffekter samt Rob Hampton på gitarer og vokal. De har meislet ut et konseptalbum hvor livet til to av innbyggerne i en by blir belyst. Den ene higer etter ubegrenset makt, mens den andre søker å skape en virkelighet fri for smerte og fortvilelse. Spørsmålene som stilles er, «kan ubegrenset makt oppnås, og kan en produsert virkelighet slette smerte»? De to historien flettes inn i hverandre og hvordan byen reagerer og om den i det hele tatt overlever er øverst på agendaen. Seattleduoen beskriver musikken som et soundtrack til en bok, som er mer enn bare musikk, og mer enn bare poesi, og skiva er ment til å utløse rikelig med tematiske lydbilder og skiftende stemninger.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*