Newsfeed

«Good Judgement»?

Når et band bestemmer seg for et lettere tungvint navn så er åpenbart Colonel Petrov’s Good Judgement et alternativ! Hvorvidt navnevalget er «Good Judgement» overlater jeg til den enkelt å vurdere. Uansett så er det snakk om en tysk kvintett som spiller hva bandet selv så kjekt definerer som alternativ rock, men som i mine ører er mer avant garde rock! Kvintetten har en noe uvanlig besetning i form av to trommeslagere og en saksofonist. En slik besetning er ofte velegnet for å skape litt variasjon i lydbildet og dermed skille seg ut fra den gemene hop. Stort sett så lykkes CPGJ bra med å skille seg ut, og de drar veksler på mange stilarter og setter det sammen på sin særegne måte. Kölnbandet blander villig vekk noise, sludge, rock, grunge, jazz eller hva slags stilistisk retning de nå måtte føle for å tilsette sitt musikalske brygg. Et brygg som den nysgjerrige kan lytte til på skiva «Moral Machine» som bare har vært ute i noen få dager nå.

«Moral Machine» åpner med den kaotisk og noisedrenerte låten «Everbody`s Got One», som har en utagerende skriking som det tar litt tid å bli komfortabel med! Deretter kommer en enda merkeligere låt, «Dark Star» som lever opp til navnet sitt. Mørk, skinnende, suggererende, spennende og med masse snåle lyder som etter hvert setter seg og blir naturlige og som lett skaper en avhengighet hos lytteren! Kvintetten nevner band og musikere som John Coltrane, Nirvana, Melvins, Napalm Death, Miles Davis og Jimi Hendrix som de viktigste inspirasjonskildene. Der mange band lar seg blende i for stor grad av hva de er inspirert av, der er Kölnmusikerne dyktige og lar ikke noen av de omtalte kildene de øser av å ta overhånd. På Facebook beskriver Colonel Petrov’s Good Judgement musikken sin som »Dive deep down into the sonic realm of heavy guitars, steel mill feedbacks, sludgy riffs and spaced out electronic sounds. Kurt Cobain vs. John Coltrane».

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (4275 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*