Newsfeed

Thy Catafalque: Rustikke drømmer

Thy Catafalque – Meta

Med mindre enn ett års pause siden forrige utgivelse, «Sgùrr», et album jeg plasserte på toppen av min årsbesteliste i fjor, er det med skepsis at jeg tror Tamás Kátal har klart å skape et nytt mesterverk så kort tid etter.

Er det et like godt album som «Sgùrr»? Den har absolutt mange likheter, og jeg kan høre deler han har overført derfra inn i en ny setting. Men der «Sgùrr» beveget seg mer inn i drømmeland og eventyr, er «Meta» mer rustikk i formen, selv om dagdrømmingen fortsatt er til stede.

For de som ikke er kjent med ungareren, så ville jeg ha plassert musikken hans sjangermessig innen avantgardisk svartnet folkmetal, og Windir er et band som hadde vært en god sammenligning. Han tar inn mange influenser utover dette, som doom og heavy metal, mens de drømmeaktige partiene ligger i lett psykedelisk rock, som Osszel Otthon, og blackgaze.

På mursteinen, den tjue minutter lange Malmok Jarnak, er det deler som leder tankene mine mot minimalistisk tekno, noe som er ikke er hverdagsvare i metal generelt. Mye brukt her er også de fløyelsmyke kvinnestemmene, som kan kalles en av kjennetegnene hans. Melodiene til Kátal er det lett å forelske seg i, og de føles hjemmekjære når du begynner å få tak på de, for dette albumet krever sine spins.

Så har Tamás Kátal klart å gi ut nok et album av svært høy kvalitet, kun ett år etter forrige? Min konklusjon er, ja, det har han. Nok en gang har han gitt låtene den finpussen og tid de trenger, og albumet har sin egen unike sjarm og stemning.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*