Newsfeed

Humbuckere, signaturgitarer og signatur plekter!

Eric Johnson fra Austin i Texas er en rimelig bejublet gitarist som regnes som en virkelig mester i sitt fag og har mottatt hyllest fra gitarister som Stevie Ray Vaughan, B.B. King og Carlos Santana. Musikken til Johnson er instrumental, men han spriter den kraftig opp med å inkorporer elementer fra fusion, new age, country og jazz. Johnson er født 17 august 1954, og å kalle han en veteran er jo bare rett og riktig.  Rett og riktig var det åpenbart også for Johnson å tre ganger være medlem av bandet G3, som foruten Johnson besto av gitarfantomene Joe Satriani og Steve Vai. I serien for rett og riktig så følte Johnson seg nå kallet til å utgi ei soloskive med helakustisk musikk. Verket slippes om noen få uker og er enkelt nok kalt «EJ», og mer enn en berettiget mistanke tilsier at det er basert på Jonhson sine initialer!?

Eric Johnson har et nært og fruktbart samarbeide med Fender som er en av verdens ledende produsenter av musikkinstrumenter og instrumentforsterkere. Så nært og fruktbart har dette samarbeidet vært at Fender faktisk har laget to signaturgitarer til ære for Johnson! Det forteller i klartekst at Johnson er en uhyre dyktig gitarist!  Den først signaturgitaren kom i 2005, og var utstyrt med en hals i ett stykke lønn. Den kommer i fargene 2-tone sunburst, svart, white blonde og candy apple red. I 2009 kom en ny versjon, med bound rosewood gripebrett, i tillegg til andre farger: Dakota Red, Tropical Turquoise, Medium Palomino Metallic og Lucerne Aqua Firemist.Eric Johnson liker tydeligvis å samarbeide og har samarbeidet både med DiMarzio  og Jim Dunlop. DiMarzio og Johnson har i fellesskap utviklet et sett humbuckere, «EJ Custom». Jim Dunlop har lagd Eric Johnsons egne signatur plekter, basert på det klassiske Jazz III-plekteret

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (4062 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*