Newsfeed

Zyklon: Mørk framtid fra 2001

Zyklon - World ov Worms

Zyklon kan ses på som en oppfølger til Zyklon-B, siden begge er sideprosjekter med Samoth fra Emperor, men de er to separate prosjekter som har lite med hverandre å gjøre. Zyklon-B var ren black metal, mens dette prosjektet er mer death metal med hint av black metal og bitelitt industrial.

Dette er lyden av post-apokalyptisk helvete fylt med skarpe og raske riff og blast beats. De intense riffene minner om Mayhem fra denne tidsperioden, bare gjort bedre i mine ører. Musikken kjører på hardt og brutalt med minimalt med pustepauser. Når de dukker opp, så er det i form av mørk elektronisk musikk. Det er lyden av en mørk og dyster fremtid. Daemon, som er mest kjent fra Limbonic Art, står for vokalen. Hans hese rop er fylt med hat uten å ty til typisk black metalskriking eller death metal growling. Stemmen hans passer musikken perfekt og det fungerer bra at han går for denne stilen fremfor typisk black/death metalvokal.

Dette er veldig utypisk og original death metal, så er man ute etter noen annerledes innenfor den sjangeren, så er det god nok grunn til å sjekke ut «World ov Worms». Dette faller sikkert ikke under alles definisjon på god death metal siden det er nok av metalheads som hater alt som ikke faller under tradisjonell death metal, men det er ingen tvil om at det ligger mye talent bak musikken. Musikken har en egen ond science fiction følelse om en verden ødelagt av evig krig og riffene er fylt med spenning og intensitet. Zyklon burde ha blitt et mer kjent band og «World ov Worms» er et album fans av solid ekstrem metal burde bli kjent med.

Lenker:
Hjemmeside

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*