Newsfeed

Heavy Load: Starten på svensk metal

Heavy Load - Full Speed at High Level

Sverige har alltid vært en av de ledende nasjonene når det kommer til metal. Det er så mange geniale og viktige metalband som er svenske, at det vil ta hele dagen å liste dem alle. Men skulle vi gjøre nettopp det, så er det bare naturlig og først nevne Sveriges første metalband, Heavy Load.

De ble dannet i 1975 og gav ut dette albumet i 1978, før både NWOBHM, tysk metal og amerikansk metal hadde tatt av. Ikke bare var de tidlig ute med å spille skikkelig heavy metal før mange andre, men det er utrolig hvor ren og ekte sounden deres er med tanke på at heavy metal ikke hadde tatt av som en sjanger enda. Mange av låtene på«Full Speed at High Level» høres mer ut som noe fra et U.S. power metal album fra tidlig 80-tallet enn noe fra et band fra slutten av 70-tallet.

Det selvsagt mye inspirasjon fra 70-tallet på dette albumet og det er tydelig at de har hørt mye på Led Zeppelin, KISS og Deep Purple, men de har også tatt betydelig mer inspirasjon fra den rendyrkete heavy metalsounden til Judas Priest og Black Sabbath. De har tatt disse musikalske elementene og skapt noe magisk og episk, og de er ikke redde for å vise at de har talent med den 11 minutter lange låta Storm og den 6 minutter lange prog rockinspirerte Caroline.

«Full Speed at High Level» er ren heavy metalmagi. En slags perfekt mellomting proto-metal som Led Zeppelin og de amerikanske episke bandene som Manowar og Manilla Road. Ragne Wahlquist kan virkelig spille gitar og hans sangstemme er en betydelig råere og lavere Rob Halford med en ettersmak av Robert Plan. Hans bror, Styrbjörn Wahlquist, er en god trommis. Sammen er de dynamitt.

Det er omtrent null ting å klage på for en fan av skikkelig old school metal og tung 70-tallsrock. Det er ting som er corny og cheezy etter dagens standarder, men hvis sånne ting er et problem for deg, så burde du ikke høre på metal i det hele tatt. Med et slikt album til å kickstarte svensk metal, så er det ingen mysterium på hvorfor svenske har vært på topp i alle disse årene.

Lenker:
Facebook

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*