Newsfeed

Musikk og politikk.

At musikk og politikk blandes er ikke noe nytt, og det foregår rett som det er. Siste tilskudd til dette konseptet er U2 og Bono som nylig gikk kraftig ut mot Donald Trump under en konsert i Las Vegas. «Hva har du å tape» har Donald Trump spurt under presidentvalgkampen, og med det indikert at amerikanerne ikke har noe å tape på å satse på ham! Det gjorde Bono et stort nummer ut av da han fremførte låta «Desire» i Las Vegas. Med Trump på storskjerm i bakgrunnen spurte Bono om amerikanerne var villige til å gamble bort alt på Donald Trump. «Dere kan tape alt» sa Bono! Han sa videre at «er dere klare til å satse deres bil? Er dere klare til å satse deres hus? Er dere klare til å satse den amerikanske drømmen?»

Kort sagt så kan jeg fastslå at det vil være totalt feil å si at Bono ikke synes at Trump er spesielt velegnet for å bli president i USA! Jeg skal ikke på disse sidene ikke drive med å snakke om politikk annet enn ytterst sjeldent og i ørsmå doser. Jeg må likevel vedgå at jeg er storlig forbauset og forundret over at Trump i det hele tatt kan nå frem til det å bli republikanernes sin presidentkandidat! Blir han så valgt til president i USA så blir jeg definitivt ikke yrende glad og spretter champagnen?! Jeg er også av den oppfatning at musikk og politikk gjerne kan forenes så lenge det som ytres gjøres på en rimelig reflektert måte,  og at det ikke hetses og det hele foregår med verdighet og respekt.

Lenke:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*