Newsfeed

Ikke Spantax fakter heldigvis!

I gamle dager var det mange som så på flyselskapet Spantax som en utgave av et flygende sirkus p.g.a. alt det rare det firmaet kunne finne på. I nåtid er det et tysk band som kaller seg flygende sirkus, og de gjør egentlig mye rett og lite galt. For å fortsette med Spantax terminologien så ble det flyselskapet nedlagt i 1988 mens året etter oppstod bandet Flying Circus. Det tyske bandet oppstod i den relativt lille byen Grevenbroich og hadde til i år fått utgitt fire album. I år så kommer den tyske kvintetten opp med ny skive «Starlight Clearing», og med to nye musikere. Ande Roderigo har overtatt trommekrakken og Rüdiger Blömer bidrar til det soniske med sine fioliner og keyboards. Den nye skiva er et konseptalbum som forteller om et fiktivt band fra 60 tallet. Skiva feirer også Flying Circus sitt 25 års jubileum, og det markeres med at selve hovedskiva kompletteres med en Live CD og en DVD. Tyskerne spiller en musikk som de selv påstår er en blanding av hardrock, prog og psykedelisk musikk.

https://www.youtube.com/watch?v=X0RS7t43eC0

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*