Nyhetsfeed

Ultima 2016: Beethovens Niende

Til en avveksling fra de særere konsertopplevelsene under Ultima Festivalen, overværer jeg i dag Oslo Filharmoniske Orkester framføre Ludwig van Beethovens niende symfoni, som også avslutter orkesterets konsertserie som har tatt for seg alle hans symfonier denne sesongen.

Dette er et stykke musikkhistorie som alle bør ha kjennskap til, og er nok min favoritt av de symfoniene han skrev. Lyrikken i siste del, Ode Til Gleden, skrevet av Friedrich Schiller i 1785, blir sett på som bekreftelse av universelt brorskap og politiske organisasjoner, og melodien blir brukt av Europarådet og Eu under omtalen Europahymnen.

Det er egentlig lite å si om oppsettingen, utover at timen den varer glir alt for fort av sted, og selv om jeg ikke hører på Beethoven alt for ofte, så er det alltid en glede å la seg omfavne av tonene fra dette musikalske geniet.

Lenker:
Ultima

Om Jon Skjeseth (477 Artikler)
Proghue fra Oslo som spesialiserer seg på progressiv metal, og vil holde leserne mine oppdatert på hvilke album det er verdt å sjekke ut, og hva man kan glede seg til. Hører også på en del fusjonsjazz og andre sjangre jeg finner interessante.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*