Newsfeed

Koldtbord av stilarter!

Belgisk musikk er nok ikke akkurat det folk flest kjenner så godt til, men en liten sjekk avdekker at det er en rimelig heftig flora av band fra dette landet også. Et nytt bekjentskap er Offworld som i disse dager nedkommer med sin debutskive, «Some Circles Are Square». Offworld ble til da bassisten Peter “Traxuillizer” Baart og keyboardtrollmannen Stijn “Stan” Van Den Bossche fant ut at de ville forene musikalske muskler. Duoen ble enige om å ta de psykedeliske sfærene til deres respektive ex. band til nye og gjerne ekstreme høyder. Bandet Offworld var født, og et kjennetegn skulle være en gjennomført vilje til å eksperimentere å dyrke ny musikalsk mark. Med komplementære musikalske bakgrunner så var dette edle mål potensielt gjennomførbart. Enda nærmere målet kom Offworld konseptet når de klarte å «trylle frem» trommeslageren Mustafa “Staf” Ketami med bakgrunn fra respekterte reggae band som Maanzaad, Dubtown and Collieman & Mighty Sunscape. Ketamii tilførte det soniske distinkte eksotiske vibber. Gitaristen som ble hanket inn var rutinerte og dyktige Tom Tas med bakgrunn fra Neo Prophet, 23 Acez, Quantum Fantay og Ostrogoth.

Diverse låter ble skrevet med tanke på en debutskive, og det tradisjonelle i form av musikere som kommer og går rammet også Offworld. Bandet ble også i positiv forstand rammet av at de staket ut en ny retning som ledet de mot mer progressiv mark, og musikken ble påtakelig hardere. Via omveier og blindveier så er nå altså debuten ute, og det er ei instrumental skive som er mangesidig. Ifølge presseskrivet er skiva et koldtbord av stilarter som er nøysomt blandet og foredlet. Det hele er likelig fordelt mellom rock, metall, funk, lounge, shred, prog, psykedelisk pluss en rekke andre stilarter! I god mangel av å holde igjen superlativene så sier nevnte presseskriv også at skiva er, brølende, svevende, aldri kjedelig, irriterende, vill og smått skrullete. Noen ganger er det direkte snålt og rart, men alltid spennende og dosert med heftig lidenskap og et høyt musikalsk nivå på en reise gjennom verdensrommet! Et ubestridt faktum er at lyrikken er konseptuell Sci-Fi reise fra Cyberpunk til Space Opera og videre….Lytt og døm selv er vel et godt råd!

Lenke:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*