Newsfeed

Morton Feldman: Gørrkjedelig, desverre

Av konsertene jeg er på under Ultima, er det denne som setter svakest inntrykk, og oppleves rett og slett som kjedelig. I Marmorsalen på Sentralen stiller ensemblet Cikada med verket «Piano, Violin, Viola, Cello» av den amerikanske minimalistiske komponisten Morton Feldman.

«Piano, Violin, Viola, Cello» hadde urpremiere kun to år før komponistens død i 1987, er en «hymne til evigheten, som tar for seg skjebnen og melankolien». At det er en hymne kan så være, men det er ingenting i musikken som tar tankene mine verken til evigheten, skjebnen eller melankolien. Tonene spilles oppstykket, med mange pauser hos hvert instrument mens de andre spiller over. Om jeg skulle brukt begrepet «evighet», er det på grunn av konsertlengden på syttifem minutter, med musikk som det knapt er noen forandringer i.

Jeg har tidligere hørt en del av Feldman, men tydeligvis ikke hans siste tilfeldighetskomposisjoner, som dette verket er en del av, som ikke gir meg mye verken musikalsk eller følelsesmessig.

Lenker:
Ultima

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*