Newsfeed

Tilbake til gamlelandet?

For 36 år siden flyttet Metallica sin trommeslager Lars Ulrich (52 år) til USA fra Gentofte i Danmark. På tross av lenge borte fra gamlelandet har Ulrich beholdt sitt danske statsborgerskap. Det medfører at han ikke kan stemme i USA, men skatt må han betale og det blir litt halvkomisk synes Ulrich. Nå vurderer faktisk Ulrich å flytte hjem igjen! Årsaken er at Ulrich ikke akkurat ser frem til Donald Trump som president. «Ingen ting er sikkert» sier Lars Ulrich «men ja, jeg går i hvert fall og tenker på å flytte innimellom. Jeg holder på mitt danske pass i tilfelle det skjer et eller annet uberegnelig her borte. Hvis alt raser sammen, så kommer jeg nok til å stå på flyplassen og spørre om jeg får komme inn igjen!» I så fall får vi her i høye nord en energisk og dyktig musiker i nabolaget fordi Ulrich sier at «Jeg har mye rastløs energi hele tiden, og liker å gi meg selv nye kreative utfordringer. Metallica sin tiende skive slippes 18 november, og tittelen er «Hardwired … To Self-Destruct».  Urlich sier at, «Å lage plater er en fantastisk ting, men du må være forsiktig med ikke å stagnere og repetere deg selv for mye!» Ulrich er for øvrig blant gjestene i denne fredagens utgave av «Skavlan», sammen med blant annet Maria Montazami fra «Svenske Hollywoodfruer» og Melinda Gates.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*