Newsfeed

Superband som funker!

På Facebook lister bandet Giraffe Tongue Orchestra  opp at de spiller følgende sjangre, Pawnus Rock Progressive Rock Punk Rock Progressive Punk Dance Donce Music Cool Music! Om det er korrekt så er jo dette superbandet supervariert hva gjelder musikken de kommer opp med! Uansett så er det et faktum at dette rimelig nye bandet kan defineres som superband. Medlemmene har fortid i band som Alice in Chains, Mastodon, The Mars Volta, Dethklok, Zappa Plays Zappa og The Dillinger Escape Plan. Skal jeg driste meg til å kategorisere musikken til Giraffe Tongue Orchestra så spiller de en alternativ metall. Omsider er kvintetten ute med sin debut som de har kalt «Broken Lines». 

Ei skive som kickstarter med låten «No-One Is Innocent» hvor William Duvall synger som han aldri har gjort med Alice In Chains. På den kaotiske og frenetiske «Adapt Or Die» viser Mastodon gitaristen Hinds seg fra sin absolutt mest strålende side! Sammen med Ben Weinman fra Dillinger Escape Plan utgjør Hinds en formidabel gitarduo som preger «Broken Lines» på en besnærende og positiv måte. Jeg kan trygt fastslå at etter diverse gjennomhøringer så virker Giraffe Tongue Orchestra som et superband som faktisk funker!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*