Newsfeed

En arme av instrumenter fra hele verden!

For vel 10 år siden ble det canadiske bandet Aszension til initiert av musikerne Kevin Thiessen og Calvin Shiu. Duoens visjon var å fusjonere metall og progestetikk med ambient space musikk og med eksotisk etniske lydlandskaper som lim. Med tiden så vokste bandet til en kvintett, og nylig slapp de skiva «Portals». Det er skive nummer fire i porteføljen, og på de tre første var det flust med gjestemusiker fra China, Argentina og Canada som bidro sterkt til å trylle frem de eksotiske vibbene som Thiessen og co. ønsket. Aszension er inspirert av naturen, eldgamle mysterier og kulturer og av vitenskap. Bandet spiller et amalgam av komplekse rytmer og mystiske melodier og bruker en arme av etniske instrumenter fra hele verden. Årets skive viser et band som har innført et tyngre sound som så absolutt kler musikken, og som ytterlig gjør Aszension til et spennende bekjentskap. «»

Godordene har med tiden formelig flommet om dette canadiske bandet og her er et tilfeldig utvalg,

«Vibrant and enchanting music played… Seemingly simple musical elements woven into song, gradually expanding, always a promise of ecstasy towards their music». Pjuan ­ Passzio Webzine Review (Hungary)

«Be careful and Watch out: Here is a very hot contender for “Newcomer of the Year”. Aszension, from Canada, convinces us with their own interpretation of Progressive Rock across the board» Martin Dambeck ­ Empire Magazine Review (Germany)

«All around there are beautiful textures and catchy beats that make this all instrumental offering a pleasure to listen to». Matt Digiordano ­ Progulator Web Review (Italy)

«On the many varied instrumental pieces, Aszension have created a very enjoyable sound with innovative guitar arrangements, percussion and keyboard interplay». Jürgen Meurer ­ Progressive Newsletter (Germany)

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*