Newsfeed

Barbarisk sortmetall!

Den nye skiva til Ukrainske Balfor kommer tidlig på nyåret og heter «Black Serpent Rising». Coverkunsten er ved Nurgeslag som også har lagd et heidundrende flott cover for Rotting Christ sin siste skive. Den Ukrainske kvartetten spiller hva de selv definerer som barbarisk sortmetall, og musikken er definitivt ikke for de som ikke tåler at musikken har trøkk og trommer som nærmest går berserk! Balfor har nylig signert for den legendariske labelen Drakkar Records. Kievbandet består av ex. medlemmer fra band som Khors, Raventale og Hate Forest og ble til i en liten Ukrainsk by tidlig i dette årtusen. Opprinnelig var Balfor et sideprosjekt for gitarist, vokalist og bassist Thorgeir og gitaristen Svart. Opphavet til at de kaller musikken sin for barbarisk sortmetall var at de to nylig nevnte herrene ønsket å spille en mørk, dramtisk, episk, melodisk og sprengkraftig blanding av sortmetall og dødsmetall.

Den første skiva het «Volki Severa»og kom i 2005, og fikk fine anmeldelser. Oppmuntret av dette satset Thorgeir all sin energi og musikkompetanse på å utvikle og raffinere Balfor, og å nå et større publikum. EP-en «Pure Barbaric» ble derfor lansert som en fri nedlastbar skive via nettet. Det var et smart trekk, og folk fikk virkelig øynene opp for Balfor, og bandet ble signert av labelen Pulverised Records.Dette samarbeidet førte til utgivelsen av «Barbaric Blood» i 2011. Det er derfor på høy tid med nytt album, og «Black Serpent Rising» er da også noe fanskaren til Balfor er henrykt for er i kommingen. Skiva er for øvrig spilt inn i det velrennomerte Morse More Studio i Kiev og mikset og mastret i Blacklight Studio av Shaddar kjent fra Khors, Ulvegr, etc.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside
Bandcamp
Soundcloud

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*