Newsfeed

Speiler mexicansk musikk!

Mexico har 31 delstater og en av de er San Luis Potosí som nesten ligger så midt i Mexico som det er mulig. Hovedstaden i regionen heter for øvrig også San Luis Potosí. Antakeligvis frembringer en så stor by mye forskjellig, men et nytt bekjentskap innen rytmisk musikk er progbandet Oximora. Oximora er en kvintett med kvinnelig vokalist og frontfigur i form av Sol. Hun og de øvrige er ganske så høyt oppe for tiden fordi deres første album «Espejo» nå omsider er ferdig etter diverse problemer i tilvirkningsporsessen. Espejo betyr oversatt fra spansk speil, og kanskje kan verket «Espejo» fører til at Oximora om en stund kan se seg i speilet å si at, «dette var en vellykket debut!». Uansett så speiler Oximora at det i Mexico for tiden formelig flommer over av nye, sultne og om enn i varierende grad dyktige nye band.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*