Newsfeed

Moon Relay: Førerløst

Foto: Øivind Svendsen

Jeg var så vidt borti det selvtitulerte debutalbumet til Moon Relay i forbindelse med min artikkel om alle norske prog rock og metal utgivelser for 2014 for Hissig.no, og kan huske jeg likte det lille jeg hørte. I dag stiller de på Internasjonalen, med forartist Espen Friberg.

Selv om hovedband i dag går under paraplyen kraut/støyrock, serverer forartist Friberg oss musikk som kretser mer mot ren elektronika, der han skrur på knotter og trykker inn knapper på diverse duppedingser. Jeg får bare med meg siste halvdel av settet hans, og inntrykket mitt, som gammel elektronikafan, er at det ikke er noen nyskapning i det han gjør, og lydene han lager gir ikke nødvendigvis noen assosiasjon til et «normalt» musikkstykke, uansett hvordan du vrir og vender på det.

Moon Relay kaller kanskje musikken sin for kraut- og støyrock, men den inneholder langt mer enn bare disse subsjangerne. Hovedvekt i musikken ligger på lange partier uten særlig variasjon, og egentlig uten noe groove eller overmelodi som tar tak i deg, men føles mer som kun akkompagnement, blir for kjedelige i lengden. Bandet drar inn en del inspirasjon fra tidlig Pink Floyd, og en del elektronika elementer. Men konserten som helhet stagnerer litt for min del, og jeg kunne godt sett at bandet dro inn mer førermelodier i låtene sine.

Lenker:
Moon Relay

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*