Newsfeed

Hint til middelalderen!

Soul Seller har et navn som gir visse hint tilbake til middelalderen! Årsaken kan oppsummeres med følgende mantra, «Når penger i kassen klinger, sjelen ut av skjærsilden springer». Det var den gang, og foreløpig har ikke Soul Seller ett produkt som er velegnet til å skremme livet av folk slik at de gir slipp på grunkene sine! Tvert om så blir nok mange glad for musikken på den nye skiva «Matter Of Fate»!? Ei skive hvor mulighetene er flere enn på debuten fordi det er kommet inn nye musikere i sekstetten. Faktisk er så mye som 50% av besetningen skiftet ut, og det har åpnet opp for at bandet kan utforske nye musikalske territorier. Eric Concas har overtatt det vokale, Italo Graziana trommene og ikke minst Simon Morandotti styrer nå keyboards og piano.

Den nye skiva har spor av 80 tallets melodiske rock, men også klassisk hardrock er det elementer av, og rikelig med progvibber og i bunn ligger det en moderne rock.  Kjernen i musikken er den gode melodi, men en myriade av varierte lydstunts fører til et meget personlig verk hvor det hele tiden skjer noe og følgelig er progresjon. Lyrisk er det også høyst oppegående, og det går på en introspektiv vinkling på de problemene vår generasjon står overfor til daglig. Skiva er på 48 minutter og bandet er hjemmehørende i to italienske byer, store Torino og knøttlille Santhia. Label bak verket er Tanzan Music.Det er en label jeg aldri har hørt om før jeg ble obs på Soulseller, og det viser jo bare hvor mange tusen på tusen av ukjente plateselskap som finnes.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*