Newsfeed

Furia, Moonspell, og Sodom

3 band er nå klare for Metalmania 2017.  Fra arrangørlandet kommer Furia som «pryder» det medfølgende bildet til denne artikkelen. Furia regnes som et av de klart mest innflytelsesrike sortmetall bandene i Polen. Under festivalen vil de til de grader spille på hjemmebane da de faktisk er fra Katowice hvor festivalen skal gå av stabelen. 14 november slipper for øvrig Furia ny skive «Księżyc Milczy Luty» (Furian Circles). Det er svært sannsynlig at mye av musikken fra den nye skiva vil bli spilt av Furia under neste års festival. Foreløpig har ikke polakken sluppet noen ny video fra den nye skiva, så vi får nøye oss med denne:

 Moonspell kommer fra Portugal og spiller en gotisk metall, og har holdt på helt siden 1992. Siste skive «Extinct» kom i fjor, og kvintetten har gitt ut ti skiver pr.dato. Når portugiserne skal kategoriseres så spiller de for enkelthets skyld altså gotisk metall, men mange mener at de har med elementer fra doom metal, death metal og black metal. Moonspell er sammen med Metallica og Iron Maiden de eneste metallbandene som har kommet inn på de portugisiske musikklistene. Av en eller annen grunn har Moonspell ekstra mange fans i Tyskland.

Fra Tyskland kommer Sodom, og de opererer til vanlig i klassen for thrash metal. Sodom regnes som en av de fire store innen såkalt Teutonic thrash metal sammen med Kreator, Destruction og Tankard. Bandet hadde suksess i 1989 med skiva «Agent Orange» som var den første skiva med thrash metal som klarte å entre de tyske musikklistene. Sodom kom nylig ut med skiva «Decision Day». Uten at det på noen måte er viktig så er Sodom et av de mestselgende thrash metal bandene noensinne.

Lenker:
Metalmania
Furia
Moonspell
Sodom

About Ulf Backstrøm (7442 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*