Newsfeed

Stikkende bandnavn!

Jeg har oppdaget at bandet Kaktus er fra den ungarske byen Pécs som er den femte største byen i Ungarn og lokalisert sydvest i landet. Byen er det administrative og økonomiske sentrum av Baranya fylke. Byen ble i tidligere tider benevnt på tysk som Fünfkirchen, mens romerne kalte den Sopianæ. Noe av utfordringen ved å skulle hente relevant informasjon om progbandet Kaktus er at all informasjon står på ungarsk. Da er det jo bare å hastelære seg det språket! Kaktus består uansett av tre kjernemedlemmer, og så er det andre musikere og assosierte som trør til etter behov. Kjernen består av Borbás Olivér, Irsik Bence, Szula Gergely.

De viktigste inspirasjonskildene til ungarerne er band som Radiohead, Atoms For Peace, Hiatus Kaiyote, Middlemist Red og Makrohang. Kaktus slapp sin debutskive «Long Play» tidlig i denne måneden, og er henrykt etter å være utkommet med skive. Kaktus er et eksperimentelt musikkprosjekt som kombinerer bassdreven elektroniske elementer med ekte trommer og gitarer. Gitarlyden er ofte psykedelisk anrettet og det eksperimentelle har gode kår. Bandet ble grunnlagt i september 2014 i Pécs og var da en trio som prøver å bygge en bro mellom elektronisk og levende musikk.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*