Newsfeed

Abyssal: Enda dypere ned i avgrunnen

Abyssal - Novit enim Dominus qui sunt eius

Bare et år etter at britiske Abyssal gav ut Denouement, så kom dette albumet ut. En verdig oppfølger som tok musikken til nye mørke og onde nivåer. Det er fortsatt grim death doom med et sterkt fokus på death metalsiden av sjangeren og med en dose black metal, men de klarte å skape noe som føles enda mer undertrykkende.Det er alt det som fungerte på debuten, bare gjort litt bedre. Gitartonen er enda tykkere, skitnere og tyngre enn før. Sammen med trommene, så skaper de et dystert lydbilde strippet for alt håp og glede, der ingenting kan overleve. Musikken føles gammel og råtten, som om den kommer fra et glemt gravkammer laget for de eldre gudene fra en H. P. Lovecraft historie. Vokalen er dyp growling som spyr ut den kryptiske lyrikken om død og undergang. Alt kommer sammen til et tykt og tungt lydlandskap fylt med mareritt. Det er en perfekt miks av death metal, doom og black metal med et sterkt fokus på atmosfære og stemning.

Likte du debutalbumet, så vil du like Novit enim Dominus qui sunt eius minst like mye, om ikke enda mer. Musikken har en fantastisk black metalfølelse når de øker tempoet og en knusende følelse av doom når ting går ned til mer sakte nivåer, men det er aldri tvil om at man hører på bekmørk og brutal death metal. Novit enim Dominus qui sunt eius er perfekt for når man ønsker å la mørket og ondskapen ta over natten. Man kan høre albumet gratis på deres Bandcamp, samt kjøpe det på vinyl både der og på deres BigCartel.

Lenker:
Facebook
Bandcamp
BigCartel

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*