Newsfeed

Стожар

Slavisk folkmetall er på menyen hos det russiske bandet Stojar, og stavet med det kyrilliske alfabetet blir det Стожар. Stojar slapp sin nye skive «At Twilight Of Battles By The Hammer Of Thunderstorms» for kort tid siden.  Lengre er det i tid siden den spede begynnelsen til Stojar da det var en duo som bestemte seg for å spille såkalt «pagan metal». I 2005 utga duoen sin første demo, og så begynte prosjekt Stojar å bygge seg opp. Flere dyktige musikere ble hanket inn, og bandet fra byen Yaroslavl 28 mil nordøst for Moskva, begynte sitt virke for alvor. God drahjelp og en trygg havn fikk russerne ved at de allierte seg med labelen Stygian CryptTiden var bråmoden for en aktiv konsertvirksomhet, og ikke minst å få ut en debutskive. Årets skive er den tredje i kronologien, og alle skivene er rimelig forskjellige. Det er gleden over å skape musikk med særpreg og identitet sammen med spilleglede og entusiasme som driver bandet. Det kommersielle aspekt er ikke tilstedeværende. Inspirasjonskilder er band som Group Stozhar og Temnozor.

Lenke:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7442 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*