Newsfeed

«Sing Praises»

Haan er hjemmehørende i Brooklyn, og nå er de innlemmet i den finske Turkobaserte noiserock labelen Kaos KontrolHaan har holdt på i fire år, og ble fra startet av kjapt en viktig del av New York sitt punk- og noiserockmiljø sammen med band som Eyehategod, Coliseum, Whores., Fight Amp, Cancer Bats, Inter Arma og Black Tusk. Amerikanerne leverer en rødglødende punkinfisert musikk med den utagerende og smått skremmende vokalisten Chuck Berrett i front samt komplekse og brutal tromming fra Chris Enriquez. Haankvartetten blir ofte sammenliknet med band som noiserockerne i Helmet og Unsane, og er kjent for å ha et nokså unikt sound. Et sound hvor også elementer fra Swans og Stooges blandes med LSD dirrende psykedelisk musikk inspirert av Sonic Youth og Spacemen 3 dukker opp. Haan slapp nylig singelen «Sing Praises», og på nyåret kommer det en ny CD. Coverkunsten på årets utgivelse er ved bandet sin vokalist Chuck Berrett. Noe Youtube klipp av Haan er det ikke mulig å finne foreløpig. 

Lenker:
Facebook
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*