Newsfeed

Matmons?

Bandet La Jungel er sparsomme med instrumenter og medlemmer men det forhindrer de ikke fra å lage mye lyd. Mat tar seg av vokal, gitarer og keyboards, mens Rémy sitter bak trommene. Duoen er nå aktuell med sitt verk som de svært enkelt rett og slett kaller «II». Belgierne er hjemmehørende i byen Mons, som for øvrig var Europa sin kulturhovedstad i fjor. Den kulørt presse gjorde for øvrig nylig et nummer av den gode maten i Mons i form av, «spiser du i Mons er du en matmons». Nåvel, musikken til La Jungel beskriver de selv som en blanding av krautrock, noiserock og trance. Andre definerer musikken til å være mathrock eller prog/mathrock. En inspirasjonskilde til belgierne er det amerikanske noiserockbandet Lightning Boldt, men først og fremt forsøker La Jungel å lage sitt egne musikalske brygg. Et brygg jeg vil si er noiserock basert mathrock hvor det også krydres med krautrock elementer og trance. Knapt en musikk som er for alle, men kanskje mer for de som ligger litt i ytterkant av der vanligvis rytmisk musikk har sine kjernetilhengere.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*