Newsfeed

Sumerian Alliance European Tour 2016

Foto: Øivind Svendsen

Det amerikanske plateselskapet Sumerian Records er kjent for å ta inn djentband til stallen sin, og på Europaturneen sin skilter de med bandene Born of Osiris, Veil of Maya, Volumes og Black Crown Initiate.

Black Crown Initiate som kom med skiva «Selves We Cannot Forgive» tidligere i år, er det første bandet som går på. Snarere enn å plassere dem under djentflagget, ville jeg kalt dem melodisk dødsmetall, men i kveld er det betydelig djent å spore i de låtene som spilles. John Dee åpner dørene en times før normal åpningstid, for å klare å presse alle band inn, så bandet starter tidlig. Men de klarer å få liv i de første ankomne, og gjør en veldig god konsert.

De to neste bandene som går på scenen, Volumes og Veil of Maya er langt bedre liveband enn det de har leverert på skivene de har gitt ut, og det tar ikke lang tid den første av mange moshpit’er oppstår. Begge bandene leverer energirike konserter, der musikken til Veil of Maya dreier mer mot straight deathcore, er Volumes et mer rent djentband, men begge band bruker harde og kjappe rytmer til å skape liv i publikummet.

Dette er den tredje Born of Osiris konserten jeg dekker, og den fjerde jeg er på, og som alltid med bandet, så vet man at de leverer, ikke bare på scenen, men også på skive. Bandet spiller progressiv deathcore med sci-fi metal i seg, der de bruker mye playback i musikken sin, og i kveld på en røykfull og mørk scene får jeg igjen oppleve magien deres, og publikum er tydelig i ekstase der moshpit’ene avløser hverandre. De spiller stort sett fra de to siste albumene sine, «Tomorrow We Die ∆live» og fjorårets «Soulsphere», selv om de på slutten av settet sitt presser inn en låt fra «The Discovery». Som alltid er det en glede å se dem live, så får man håpe at det ikke er for mange årene til neste skive og konsert.

Lenker:
Born of Osiris
Veil of Maya
Volumes
Black Crown Initiate

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*