Newsfeed

Sunne musikalske holdninger!

Bandet Macaria er fra den eldgamle italienske byen Lecce og en sekstett som nå er aktuell med sin debut «A String`s Dramedia». Skiva er et konsept som tar for seg hovedperson sitt forsøk på å forstå sosiale strukturer. Den oppgaven lykkes han heller dårlig med da han oppfatter det hele svært uortodoks og på en nesten hallusinerende måte. Skiva er preget av en allegorisk og til tider meget besk samfunnskritikk. Verket slippes via lablen Revalve records.  Det er åpenbart at det ligger mye slit og oppofrelse bak albumet, og det er da også en gjeng stolte musikere som nå nedkommer med sitt første verk.

Macaria startet opp i 2009 under navnet Folkentroll, og musikalsk var det store doser av Finntroll beundring, og musikken deres fra den tiden gjenspeilet da også dette. Folkmetall med «speed» rytmikk og growl-vokal. Som Folkentroll fikk de ut demoen «Jester Of Chaos», en fem spors EP, som viste at dette var et band med en myriade av påvirkningskilder. I 2013 var behovet for mer kompleks musikk blitt påtrengende. Musikalsk ble det da mer helning mot dødsmetall og de symfoniske tendensene i musikken deres ble ytterlig pumpet opp. For å markere denne musikalske kuvending ble det også navneskift til Macaria. Målet med musikken til Macaria ble å inkorporere enhver musikalsk påvirkning i musikken til bandet uavhengig av sjanger. En meget sunn og progressive holdning synes nå jeg!

Lenke:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*