Newsfeed

Not more complicated!

By’ce er et nytt musikalsk bekjentskap fra den lille byen Beaune øst i Frankrige. Maestro i bandet er David Muller og kallenavnet hans By’ce, er selvsagt hvorfra bandnavnet er hentet fra. Franskmennene er en kvintett og spiller ikke noen spesifikk sjanger, men har mer fokus på hva de føler for i nuet. På deres debut «Reset To Zero» som nylig ble sluppet er det en atmosfærisk elektronisk musikk med noen nikk mot rock og noen flere nikk mot metall som råder. By’ce selv bryr seg altså ikke om stiler og sjangere, og sier «I have no limit anyway, when I want to play something, I play it, it’s not more complicated». En sunn, ofte fruktbar og god holdning det der synes nå jeg, og slikt kan lett generere spennende og bra musikk om de øvrige rammebetingelsene er på plass.  

https://www.youtube.com/watch?v=-sPZh-kMAoA

Ny musikk er i støpen hos By’ce, og den er noen hakk opp hva gjelder røffhet og har en mer markant helning mot metallens forunderlige og ofte fascinerende verden. Fascinerende er det også å høre på det svaret jeg fikk når jeg spurte By’ce om det skjedde noe interessant under tilvirkningen av «Reset To Zero». Det gjorde det! Produceren viste seg i ettertid å være en meget syk mann, og hele innspillingsprosessen var et sant helvete sier By’ce. Skiva hørtes regelrett grusom ut, og da måtte By’ce gjennom den svære tidkrevende og vanskelige prosessen med å «rense» musikken slik at den nå låter bra. Lyrikken på «Reset To Zero» byr på traumatiske hendelser fra By’ce sin ungdom som har satt sitt preg på han og alltid vil være der.

Egentlig er det veldig personlige saker, men samtidig så er det å snakke om vanskelige hendelser og å skrive om slikt kan være til mental hjelp. Kanskje vil den neste skiva bli enda mer personlig sier den franske musikeren. Å skrive om sine egne selvopplevde hendelser er By’ce sin måte å gjøre ting på. Tematikken går mot emner som svik, forhold til døden, handicap, impulsivitet osv.   I tillegg så inneholder «Reset To Zero» to låter med science-fiction tematikk, «Look My Child» og «Reality Splinters». Bandets andre gitarist Steph Sheehy har skrevet lyrikken til låten «Perfect Trick», og den låten handler om han sin erfaring med forræderi og tap.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*