Newsfeed

Konspirasjonsteorier om Mars!

Hvor mange byer på Mars det er vet jeg ikke fordi jeg aldri har vært på den planten, og kjedelig nok er det kun Tellus i alle fall i dette solsystemet jeg har vært på. Ok, det var tilsynelatende mye vas! Likevel det det er en grunn til de foregående interplanetariske refleksjonene fra min side! I 2014 fikk låtskriver, bassist og ikke minst lyrikeren Danne Palm eks Marulk og Monolord, en visjon om en eldgammel sivilisasjon på planten Mars. Dermed var kimen til bandet Cities Of Mars sådd. En Gøteborgbasert trio som spiller hva de selv kaller interplanetarisk doom metal. 4 november slapp bandet EP-en «Clestrial Mistress» via labelen Suicide Records

Svenskene er inspirert av band som Mastodon, The Sword og Obsessed. Palm og co. har bygget opp sitt eget lille univers om Mars, og om kosmonauten Nadia. Hun blir i 1971 sendt til Mars som hemmelig agent, og rapporterer fra begynnelsen tilbake til sine overordnede. Så blir det taust, og Nadia forsvinner uten et spor. Deretter så begraver Sovjetiske myndigheter alle spor om hendelsen! Konspirasjonsteoriene kan derfor flomme fra den svenske trioen, og er følgelig bakgrunnsteppe for musikken til bandet Cities On Mars.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*