Newsfeed

Ingen uhyggelig brøling.

Bandet Wheels Of Smoke er fra Leuven i Belgia, og bynavnet uttales lø:´və på fransk, og  Löwen på tysk. Nå har ikke det belgiske musikkensemblet akkurat etterapt løver og deres kjennetegn og deres varemerke, en uhyggelig brøling. Likevel er ikke musikken til Wheels Of Smoke uten gnell og eruptive utbrudd. Tidvis er deres musikalske brygg brennhett og nær kokepunktet der de dundrer i vei med sitt ofte unike sound. Et sound hvor prog fra 70 tallet villig vekk tilføres elementer fra 90 tallets grønsj, men også noen doser doom, psykedelia og sludge. Kvartetten slapp nylig sin fjerde skive «Middless Mass», og er seg som seg hør og bør storlig fornøyd med det verket. Det verket er dynamisk fordi rå riffing og melodiske elementer står skulder ved skulder så å si, og utgjør noe som nok mange vil finne fascinerende. Fascinerende er det også at belgierne overhodet ikke er opptatt av musikalske trender, men spiller akkurat den musikken de føler for og liker.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*