Newsfeed

 «Narrative» konsept!

Det italienske bandet Carved har nettopp sluppet sin nye skive «Kyrie Eleison» og videoen «Lillith» er det første slippet fra den nye skiva. Carved er hjemmehørende i byen Apuan og spiller melodisk dødsmetall. Bandet er en kvintett og har holdt på siden 2007. Italienerne har alltid vært et band som har turnert mye, og de har delt scene med mange kjente band fra Italia som Destrage, Necrodeath, Schizo, Vexed, Bejelit og Story Of Jade osv. I 2010 nedkom Caved med sin første EP, som var selvtitulert, og første CD kom i 2013 i form av skiva «Dies Irae». Ei skive som ble meislet ut i det berømte finske studioet Chartmakers Studio og via labelen Bakerteam Records 

«Dies Irae» satte til grader Carved på det musikalske kartet, og ble meget vel mottatt både her og der. Årets skive «Kyrie Eleison» tar opp tråden fra «Dies Irae», og viser et band som ytterlig har modnet. «Kyrie Eleison» er også basert på det «narrative» konsept. Skiva er i sin helhet produsert, mikset og mastret hos Domination Studio av Simone Mularoni og Simone Bertozzi. Coverkunsten er ved Simone Bertozzi, og de to kjente fiolinistene Federico Mecozzi, og Ludovico Einaudi spiller på skiva. Det er labelen Revalve Records  som står bak verket.

Lenke:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*