Newsfeed

Til «The Other Side»!

Leonard Cohen som er en av musikken sine store hedersmenn døde i forgårs 82 år gammel. Han var rimelig nyskapende på 60 og 70 tallet med låter som «Suzanne» og «Bird On A Wire». På 80 tallet leverte han mer synthpregede låter som «Hallelujah» og «I`m Your Man». Lyrisk sett var Cohen enormt stor, og mye av tematikken gikk på tidløse emner som krig, kjærlighet og religion. Lou Reed uttalte en gang at musikken til Cohen bare ble fylt av mer mystikk og dybde med årene. Det er jeg enig i. Cohen utga flere diktsamlinger og romaner før det første plateslippet «Songs Of Leonard Cohen» i 1967.

https://www.youtube.com/watch?v=ZX0CfFdk-jw

Han var kjæreste med norske Marianne Ihlen på 60 tallet, og hun døde for ikke så lenge siden. Ihlen pryder forøvrig baksiden på Cohen sitt album nummer to «Songs From A Room», som kom i 1969. Åpenbart så ante Cohen at han stod for tur til «The Other Side». «Vi er blitt så gamle at kroppene våre faller fra hverandre, og jeg tror at jeg følger etter deg veldig snart», skrev Cohen i et brev til Ihlen kort tid før hun døde sommeren 2016. «Du skal vite at jeg er så tett bak deg at hvis du rekker ut hånden, så tror jeg du kan nå min». Vakkert uttrykt, og for en selvinnsikt!

https://www.youtube.com/watch?v=BmPUu-rMpWA

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*