Newsfeed

Lys og mørke og liv og død!

Det svenske bandet Pain Of Salvation er virkelig et hardtarbeidende band som nå til dags er aktive både på konsertfronten og til å snekre ny musikk. Det beste er at det alltid er skyhøy kvalitet på det de gjør, og de har en fantastisk evne til å stadig fornye seg. Aktive og svært dyktige musikere er en passende beskrivelse. 13 januar slipper Eskilstunabandet skiva «In The Passing Light Of Day» via sine mangeårige samarbeidspartnere i labelen InsideOutMusic. Det er kvintetten sin skive nummer 10, og følgelig et jubileum. Pain Of Salvation består nå av Daniel D2 Karlsson, Gustaf Hielm, Léo Margarit Daniel Gildenlöw og Ragnar Zolberg. Pain Of Salvation skiller seg noe ut med at alle fem musikerne synger, og det åpner jo opp for flere muligheter i musikken deres. Det er den dyktige produsenten Daniel Bergstrand kjent fra hans samarbeid med In Flames, Meshuggah, Strapping Young Lad osv. og hans Dugout Studio i Sverige som styrer innspillingsprosessen.

Den nye skiva er betydelig hardere enn de siste skivene, men svenskenes kjære bumerker er der fortsatt. Synkopert rytmikk, glitrende melodier og intenst personlige temaer. Maestro Daniel Gildenlöw var kritisk syk i begynnelsen av 2014, og derfor er lyrikken mørk og lidenskapelig. Tematikken tar blant annet for seg de motstridende følelsene som går gjennom en persons sinn når vedkommende er nær ved å dø.

Gildenlöw kommenterer: «What started off as an annoying infection has, in just hours, suddenly pivoted into the very real possibility of my actual dying. That’s not to say, however, that all this record presents is blackness. This album also shows the beauty of the transition, of the inevitable. And of the hope of a tomorrow, the hope of change, no matter how frail and naive that hope may be».

«Daniel Gildenlöw var bare 11 år»

Daniel Gildenlöw og venner var de som startet opp Pain Of salvation, og bandet regnes som et av bandene fra den andre store svenske progbølgen. Det er ikke helt korrekt da Pain Of Salvation har holdt på helt siden 1984. De er derfor et av de lengstlevende progmetall bandene i verden. De er to år yngre enn Fates Warning og tre år yngre enn Queensrÿche, men et år eldre enn Dream Theater. I 1984 var faktisk Daniel Gildenlöw bare 11 år, og Pain Of Salvation het da Reality. I 1991 kom navneskiftet til dagens Pain Of Salvation. Gildenlöw har opp gjennom årene gitt varierte forklaringer på bandnavnet, men sannsynligvis er navnet noe som symboliserer balansen mellom ting og hendelser av vital betydning, slik som det gode og onde, lys og mørke og liv og død.

Lenker
Facebook
Hjemmeside
Twitter

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*